Opis
Nož za obradu papaka kod ovaca: Profesionalni nož, ima zašiljen vrh, koji omogućava lakše čišćenje slame, trave i sitnih kamenčića iz papka. Sječivo je dvostruko oštro.
Stanje papaka je od velikog značaja za ukupno zdravlje životinje. Obrada papaka se preporučuje kako se ne bi izazvala šepavost. Redovno treba vršiti pregled i obradu papaka, pogotovo u uslovima štalskog držanja. Preporučuje se da se vrši obrada papaka makar dva puta godišnje. Ukoliko se ovce izvode na ispašu, prilikom šetanja dovoljno troše papke. Svakako ih treba pregledati da nije došlo do povreda na samom papku.
Prilikom obrade, nož za obradu papaka kod ovaca koristiti pri obradi pete i tabana. Polako skidati orožjele slojeve dok ne dođete do ružičaste boje tabana. Takođe, na noževima treba ispratiti da ima i kukica pri vrhu koja olakšava čišćenje papka od slame, trave ili sitnih kamenčića. Nakon obrade obavezno izvršiti dezinfekciju papka rastvorom formalina ili bakar sulfata.
Prije svake upotrebe, opremu za obradu papaka obavezno dezinfikovati. Paziti i da nakon upotrebe, opet dezinfikujete opremu prije korišćenja na drugoj ovci.
Ukal Francuska
Recenzije
Još nema recenzija.